zaterdag 14 augustus 2010

Parijs 3

Wat een stad, wat een grote stad, wat een grootstad.  Vandaag route 3 gefietst uit ons boekje.  Veel prachtige lanen gezien met hoge herenhuizen langs.  't Was eigenlijk een beetje teveel van dat, maar soit, we hebben opnieuw Parijs ontdekt zoals weinigen dit doen.
Onze fietsen stonden nog netjes naast elkaar vastgemaakt aan een fietspaal.  Misschien krijgen we binnen 9 maanden een kinderfietsje, we zien wel.
De route was vandaag moeilijker te volgen dan gisteren.  Gelukkig kon ik die ook volgen als track op mijn fietsgps, maar daarop zie ik geen wegen, enkel de route en dat maakt het niet altijd zo eenvoudig.  Je moet er voortdurend je gedachten bijhouden of je bent de weg kwijt.  We merkten ook dat we enkele mooie beschrijvingen uit het boekje gemist hebben, omdat je niet altijd de plaats en de tijd hebt om eens rustig te lezen wat er te bekijken valt.  Een drietal steegjes die als de moeite waard omschreven stonden, waren nu met een nummerslot voor nieuwsgierige toeristen afgesloten.  We hebben wel prachtige Art Nouveau gezien.
Deze avond hebben we geItaliaand met een driegangenmenuutje.  We werden enorm snel bediend, het leek of ze ons vlug buiten wilden voor een nieuwe shift, hoewel het restaurant helemaal niet vol zat.  Het smaakte, de wijn was zoals altijd buitensporig duur, maar de rest viel goed mee.
Morgen voorspelt meteo France veel regen.  Bij dat weer toeren we wat rond door Parijs zonder onze fiets en keren dan wel terug naar onze camping met de fiets.  Hopelijk vinden we de weg dan wel.  We hebben gisterenavond wel ontdekt dat het kaartje dat op de campingfolder staat niet helemaal klopt, zodat onze fout van gisteren niet uit dommigheid voortkwam, maar onwetendheid.  De Marne maakt blijkbaar een grote bocht en die stond niet op het kaartje.  Als het niet regent, dan staat route 2 op het programma. Dat wordt dan wel een zwaardere dobber dan vandaag, want we moeten ook nog thuis geraken met de fiets.  We hebben ook wat zwart gereden op premetro en bus, want onze 10 kaartjes die we gekocht hadden, tellen enkel voor Parijs stad en niet voor de voorsteden.  Wisten we gisteren niet en vandaag waren we dat weer vergeten.  Gelukkig controleren de buschauffeurs niet of zijn ze vergevingsgezind en laten ons toch door.
Zo, nog een douche, wat lezen en een hopelijk even zalige nachtrust als de voorbije twee nachten.

 Klik op de foto voor meer foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten