zondag 15 augustus 2010

Parijs 4

Het was voorspeld, de voorspelling kwam uit: regen van in de vroege ochtend, tot nu (18u)  Om die reden hebben route 2 zoals gepland niet gefietst.  We hebben voor elk een mobiliskaartje gekocht, waarmee we de hele dag van het openbaar vervoer mochten gebruik maken in Parijs.  Eerst zijn we naar Monmartre gespoord waar we met een funiculaire bergop werden getrokken.  Het regende pijpenstelen bij de Sacré-Coeur, maar je kon er toch over de paraplu's lopen.  Place du Tertre was een overdekte markt waar kunstenaars toch hun talenten probeerden te verkopen aan de toeristen.  Met de Monmartobus zijn we terug naar beneden gereden en  hebben dan de metro genomen tot Place de la Défense waar de moderne grote Ark staat.  In een winkelcentrum aldaar hebben we ons kauwgombrood van deze morgen opgegeten.  Vervolgens hebben we met de BaloBus een rits toeristische plaatsen bekeken.  Wat we met de fiets niet durfden, deden we dan toch vandaag met de bus: een rondje rond de Arc de Triomphe.  Om onze dag af te sluiten, bezochten een klein museum van magie, illusies en automaten.  Het was veel geld (€ 12), maar de locatie was wel leuk en we kregen nog een kleine goochelshow te zien.  Het automatenmuseum dat we als combiticket erbij hadden besteld, was zijn geld niet waard.
Onze fietsen stonden op wandelafstand van dit museum te wachten op onze terugkeer.  Met het oriëntatiegevoel van Sabrina en mijn GPS vonden we probleemloos de camping terug.  Deze ligt dus op 11,5 km van Place de la Bastille. Het is dus best te doen met de fiets, zeker als je die laat staan in Parijs als je er meerdere dagen verblijft.  De verbinding tussen de camping en Parijs is ook heel vlot met een bus, een premetro en een metro.  In een half uur ben je er.
Moet je nu kamikazeneigingen hebben om in Parijs te fietsen?  Helemaal niet.  Parijs bezit heel wat fietspaden en ook de speciale busbanen mogen de fietsers gebruiken.  Je moet er wel rekening mee houden dat de Parijse automobilist zijn wagen parkeert waar het hem het best past en dit is meestal onze fietsstrook.  Ook auto's die rechts afdraaien denken voorrang te hebben als jij als fietser rechtdoor rijdt.  Maar als je wat oplet is het best te doen.  Voel je jou niet veilig, dan maak je gewoon gebruik van de zebrapaden als voetganger.  Vooral bij grote ronde punten was dit onze methode.
Jammer van het weer.  We hebben beslist om bij dit natte weer, morgen gewoon naar huis terug te keren in plaats van nog twee dagen verder te trekken.  Bij constante regen, zit je beter thuis.
We keren zeker nog eens terug met de motorhome naar Parijs.  300 km is nu geen zo'n grote afstand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten