vrijdag 13 augustus 2010

Parijs 2

Hoe kan een mens zo (d)(st)om zijn.  Onze camping is gelegen aan de Marne die in Parijs zich in de Seine voegt.  We hoefden dus enkel de Marne te volgen om aan onze bestemming te geraken: Place de la Bastille, waar route 1 uit onze gids startte.  Rijden we geen 8 km de verkeerde kant op.  Ik had mijn fietsgps niet aangelegd, omdat een rivier makkelijker te volgen is dan een klein schermpje.  Toen onze weg langs de Marne een doodlopend straatje werd, heb ik de gps wakker gemaakt en tot mijn verbijstering waren we verder van onze bestemming, dan toen we vertrokken.  Na een half uur in de juiste richting te hebben gefietst, merkten we dat we  opnieuw niet ver van onze camping reden en toen viel onze euro, we waren de verkeerde richting uit gefietst.  De  11 km zijn er uiteindelijk 25 geworden voor we aan onze tocht konden beginnen.
Gelukkig was de uitleg in de gids behoorlijk goed te volgen, zeker in combinatie met de route die ik ook in mijn gps had geprogrammeerd.  We hebben Parijs bekeken met ogen die de meeste toeristen niet zien.  We fietsten vaak in delen gefietst die niet in het minst deden vermoeden dat je in een grootstad was.  Berlijn was groen, maar Parijs is dit zeker.  We hebben over oude spoorwegbeddingen gefietst, door liefelijke wijken die je aan de Haan  deden denken, door steegjes waar je met moeite met je fiets door kon.

Het weer viel mee.  Soms was het lichtjes kermis in de hel met wat regenspetters onder de zon, maar voor morgen ziet het er niet zo best uit. Hopelijk fietsen we dan niet in de regen.

Onze fietsen staan dubbel beveiligd aan de Place de la Bastille.  We zijn met de metro, premetro en bus teruggekeerd naar de camping.  Morgen nemen de tegenovergestelde weg terug en hopelijk staan ze er dan nog.

Sabrina maakt nu een lekker wokgerecht klaar.  De pastis smaakt.  We hebben er een mooie dag opzitten.  Morgen hopelijk van hetzelfde.


 Klik op de foto voor meer foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten