zaterdag 23 juli 2022

Ystad

We werden verwelkomd in Zweden met wat nattigheid.  Het ziet ernaar uit dat onze laatste dagen gelijkaardig zullen worden.  Bij het overbruggen naar Ystad kregen we motregen tegen de ramen.  Bij aankomst betaalden we onze camperplek (100 SEK) als echte Zweden met onze parkeerapp.  Zo hoefden we niet in de rij te staan bij de parkeermeter.
Ystad is de op één na zuidelijkste stad van Zweden.  Trelleborg Is dat (snap je 'm?)  Het is waarschijnlijk ook één van de gevaarlijkste steden van Zweden, want Wallander heeft hier veel moorden opgelost.  De meer-kwaliteit-kijker zal Wallander wel kennen van Canvas.  In de boeken is de politie-inspecteur nog nukkiger.  

Je kan hier een Wallanderwandeling maken, maar wij maakten er onze eigen wandeling van.  Ystad is voor mij wel een stad met een eigen karakter.  Onze gids omschrijft de stad als misschien wel de mooiste stad van Zweden.  

We zijn wat vroeger terug in Oes Nest, de lichte regen kan ons zo niet deren.  De schotel staat op, niet voor de wok, maar voor een hopelijk spannende tijdrit.  Deze avond genieten we van koude vis en garnalen met Knackebröd.  Enkel de wijn zal niet Zweeds zijn.

     Fotomontage



Geen opmerkingen:

Een reactie posten