zondag 24 juli 2022

Lund

De eerste parking die we hadden ingepland, was niet te bereiken met Oes Nest. De volgende die Park4Night aanbood, zag er op het eerste zicht goed uit, we mochten er zelfs gratis staan met een camper, maar een lokale inwoner kwam ons verwittigen dat zijn autoruit was ingeslagen en ernaast stond nog een auto met een verbrijzeld raam. Er waren ook geen huizen in de omtrek die voor sociale controle konden zorgen. Gevolg: we reden door naar de plaatselijke camping van Lund naast het zwembad.  We betalen liever wat meer voor een veilig gevoel.

Reisroutes zorgde opnieuw voor onze stadwandeling die begon aan de Domkirka die jammer genoeg in de steigers staat.  Deze kathedraal in Romaanse bouwstijl stond aan de wieg van Lund als universiteitsstad, die lachend wel het Oxford van Zweden wordt genoemd, een titel die we enigszins konden begrijpen.  Om 15 u. zouden we een Middeleeuws audivisueel spectakel te zien krijgen op de astronomische klok binnen in de kerk. We zaten daarom een half uur vroeger te wachten en kregen nog een Engelse uitleg.

Kulturen is een mini-Bokrijk met dertig authentieke huizen.  Onze wandeling liep erlangs, maar we gingen er niet binnen.  Wel binnen gingen we in de prachtige botanische tuin die ook verbonden is aan de universiteit.  We voelden ons een klein beetje thuis in de botanische tuin van Gent.

Even later kreeg ik een telefoontje van Bert en we spraken opnieuw af op een terrasje van diezelfde tuin.  Na een drankje nam Bert ons mee om zijn school te tonen waar hij nu les geeft.  Na de nodige afspraken voor morgen, want Bert en vriendin gidsen ons dan rond in Malmö waar zij wonen, werkten we onze wandeling verder af.  

We hielden het droog vandaag, 21 graden zijn ideaal voor ons.  Ook morgen belooft het droog te blijven.

     Fotomontage






Geen opmerkingen:

Een reactie posten