donderdag 14 juli 2022

Södertälje

Seuderteelje,  zo spreek je de locatie uit waar we nu staan.  Zweeds kent een aantal letters die in ons alfabet onbekend zijn zoals: ö, ä, å, ô.  Wij lezen graag Scandinavische thrillers, de uitspraak is ons ondertussen bekend.

Vandaag hielden we even halt op drie plaatsen, even uit de camper, een kleine wandeling en weer weg.  

De steencirkel van Anundshög in Västeras was onze eerste halte, een mini Stonehenge met dolmen, tumulussen of terpen.  Sommige van die stenen staan in de vorm van een vikingboot.  Het was het hoogtepunt van onze dag.

In Enköping bezochten we eerst het warenhuis Coop en maakten dan een wandeling door het mooi Drömparken, één van de mooiste parken van Zweden en de minder mooie binnenstad.

Wie de Middeleeuwse stadjes van Frankrijk kent, zal zoals wij wat ontgoocheld zijn over Strängnäs, maar de wijk rond de windmolen kon ons wel bekoren, evenals de  kathedraal die de kroonjuwelen herbergt en die bij mij een belletje deed rinkelen, want in 2018 werden deze juwelen gestolen, waarbij de dieven vluchten met een boot, zoals in een film.  Het was ook bij ons een nieuwsitem.

We zochten en vonden een camperplek ten zuidoosten van Stockholm waar we morgenochtend naartoe rijden. Nu is het nog even genieten van Alpe d'Huez.  Ik stop even met bloggen, want de renners zijn de beklimming gestart.  

Ik hoor dat het op Alpe d'Huez 36 graden is.  Onze thermometer toont ook een 6.   En een 1.  We kregen ook enkele regelvlagen over ons heen, gelukkig zaten we toen steeds binnen.  Morgen wordt het weer droog.

     Fotomontage



Geen opmerkingen:

Een reactie posten