woensdag 13 juli 2022

Kolbäck

Waar is de tijd dat we met een klein vakantieradiootje op reis via kortegolf  's morgens of 's avonds het nieuws uit Vlaanderen probeerden mee te pikken.  Tegenwoordig word je tijdens een wandeling of onderweg met de camper begeleid door Radio Tour en kan je elke kilometer van de Ronde volgen.  Via de radio is dit voor ons nog mooier dan op TV.

Vandaag keerden we de rollen om, eerst stappen en dan rijden.

Amai, RouteYou gaf onze wandeling drie sterren, wat is een vijfsterrenwandeling dan wel hier in Zweden?  De wandeling Trehörningsrundan rond een meer in het Triveden natuurdomein was er ééntje van 9,2 km, een tussendoortje dachten we, maar het was een pittige, maar mooie wandeling vol klimmen en dalen.  We vertrokken rond elfen en waren pas drie uur later terug.
  
De benen waren opgewarmd om nog 160 km te rijden naar Kolbäck, waar we nu op een groot grasplein staan, naast een golfterrein.  Volgens recensies uit Park4Night moeten we de pizzeria uitproberen, wat we dan ook zullen doen.  Pizza's lijkt hier in Zweden het nationaal gerecht te zijn, want overal zie je pizzeria's, zowel Domino's en Pizzahutten die bij ons bekend zijn, als plaatselijke restaurantjes.

Stockholm ligt nu niet meer veraf, de volgende twee dagen mogen we wat minder kilometers rijden.

Update: Pizza's zijn enkel in het weekend, het wordt kaasfondue. Zo kan ik ook de beelden zien van de historische rit vandaag.

     Fotomontage



Geen opmerkingen:

Een reactie posten