maandag 4 juli 2022

Ottersberg

De 324 km die we overbrugden tussen Wachtendonk en Ottersberg verliepen ontzettend vlot, maar saai via de Duitse snelwegen.  De enige attractie waren vierwielers van de Tourkaravaan die ons kruisten, vanuit Denemarken richting Duinkerken. We passeerden Münster, Bremen en staan nu op zo'n 95 km van Hamburg, een aanrader voor wie eens een alternatieve citytrip wil doen i.p.v. Valencia, Barcelona of Berlijn.
Gisterenavond maakten we nog een fijne wandeling, eerst in het centrum van Wachtendonk waar net een kinderfeest ten einde liep op het dorpsplein.  Daarna verkenden we de oevers van de Niers, een aangename herhaling uit het verleden.
Mijn zoektocht naar een schnitzelrestaurant resulteerde in Ottersberg, even over Bremen, zodat we morgen nog zo'n 190 km voor de boeg hebben voor we de haven van Travemünde bereiken voor onze overzet woensdagmorgen.
We staan bij het zwembad, maar ons restaurant lag 4,8 km verder.  Google Maps trakteerde ons gelukkig op een aangename veldwandeling.  Enkel de laatste anderhalve km verliepen langs een drukke weg.  Onze schnitzels smaakten vurrukkelluk om de woorden van Remco Campert te gebruiken.
Het weer is ideaal momenteel, niet te warm, maar wel korte-mouwen-weer.  Hopelijk blijft het zo.

     Fotomontage



Geen opmerkingen:

Een reactie posten