dinsdag 12 juli 2022

Marienstad

Een mens moet keuzes maken. Ik heb uitgerekend dat onze rondrit in Zuid-Zweden 1824 km op de teller betekent. We zijn dus genoodzaakt om kilometers te bollen. Vandaag was zo'n dag. We hielden op de middag halt bij de waterkrachtcentrale van Trolhättan. Een toeristische topper volgens onze gids, wij waren blij dat we de benen even konden strekken. 
In Lidköping konden we opnieuw ons toilet lozen in een rastplatsen in een latrintömning (tip voor de buren van broere) we vulden er ook ons water bij. Wat verder liet ik de dieseltank vollopen, we reden in 't rood.
Laatste halte was Marienstad, een leuke stad aan het Vänern, het grootste meer van Zweden. We verlieten inmiddels de westkust en rijden nu richting het noordoosten naar Stockholm, de hoofdstad die we tegen het weekend willen bereiken. 
De wandeling vanaf de camperplaats was heel bevredigend voor ons. Zo verwerkten we de 200 km van vandaag in Oes Nest. Op het einde deden we nog inkopen en sloegen wat vis in voor vanavond. 
Om te eindigen, een weerberichtje: het was vandaag onze eerste volledig zonnige dag. Momenteel is het zo'n 22 graden (19 u), innige deelneming aan de toeristen in Spanje en Portugal.

     Fotomontage



Geen opmerkingen:

Een reactie posten