maandag 11 juli 2022

Kungshamn

Leven als God in Zweden.  We liggen momenteel voor Oes Nest met zicht op water en granieten rotsen. Aperitiefje bij de hand, aangevuld met kaaskoekjes.
Vandaag was Smögen onze POI op de GPS, 130 km noordwaarts. Na 40 km besloten we de saaie autostrade te verlaten en via de kustweg te slingeren naar ons einddoel voor vandaag. De wieken van de windmolens staan stil vandaag, een opmerkelijk verschil met de voorbije dagen, toen de wind ons precies terug naar af wilde duwen.
Tegen de middag arriveerden we in Kungshamn. De GPS-locatie was geen parking voor onze camper, maar aan de overkant van het haventje zagen we een droomlocatie die de onze zou worden.
De wandeling die Google Maps uitkoos naar Smögen was saai, langs een drukke weg met vele auto's die zoals wij het  eiland Smögen wilden bereiken via de brug ernaar toe. Het uitzicht voor en op de brug was wel de moeite.  Smögen zelf is een toeristische trekpleister met voor ons veel te veel volk, maar ja, wij waren er daar ook twee van. 
Een tip: loop tot het einde van de haven via de houten promenade, neem dan de trap omhoog en sla links de weg in. In de bocht zie je een trap omhoog, die brengt je naar een streling voor het oog: een enorm oppervlak roze granietrotsen, waarover je kan klauteren  tot bij de zee, met zicht op de fyr (vuurtoren).
Voor de terugweg kozen we voor een binnenweg via het dorp Kungshamn, een verademing t.o.v. de heenwandeling.  Tegen vier uur konden we genieten van de eerste zon van de dag. Sabrina maakt een Zweedse puzzel, ik laat mijn Zweedsvoeten rusten. Nu de wind gevallen is, durfde ik ook mijn drone eens bovenhalen.

     Fotomontage



Geen opmerkingen:

Een reactie posten