donderdag 21 juli 2022

Borgen

Heel erg genoten van de laatste reeks Borgen op Netflix en nu staan we er zelf.

Het grootste nationaal park van Zweden ten zuiden van Lapland ligt in Småland: Store Mosse. Hier vind je zo'n 7740 hectare of 10 000 voetbalvelden onaangetaste natuur.  De wandeling die wij uitkozen geschiedde voor 70 % over houten planken, zodat wandelaars geen natte voeten krijgen over de moerassen en vele venen die dit gebied rijk is.  Natte sokken waren er niet, wat het gebied staat ook uitzonderlijk droog. Misschien een geluk, want we werden vandaag overal gestoken door gevleugelde insecten, het zou bij een natte bodem nog veel erger zijn geweest.  We stapten wel door een specifiek landschap, soms te vergelijken met het heidegebied bij ons, maar toch ook niet.  Kwam het door de warmte, geen idee, maar veel wandelaars zijn we  vandaag niet tegen gekomen.  Gelukkig maar, want over de houten planken was het niet gemakkelijk elkaar te dwarsen.  Gelukkig was het droog ernaast. 

Na drie uur stappen in een temperatuur boven de 30 graden, waren we blij dat we rond drie uur ons konden verfrissen, zowel oppervlakkig als innerlijk.  Daarna reden we nog 15 km door naar ons camperplek in Borgen.  Oes Nest staat in de volle zon, maar zo kon ik nog de laatste 40 km meepikken van de Tour met een onverwachte ontknoping.  Jaren geleden dat ik nog zo'n spannende Tour mocht meemaken.

Morgen rijden we door naar de zuidkust en zijn dan bijna bij Malmö.  Er wordt regen voorspeld voor morgen, we zien nog wel hoe we onze dag invullen.

     Fotomontage



Geen opmerkingen:

Een reactie posten