donderdag 26 mei 2022

Fond-de-Gras

Bastogne: check, Arlon: check.

We maakten reeds verschillende stadswandelingen in België, vandaag konden we er weer twee afvinken op ons lijstje wat feitelijk niet bestaat. 
Bastogne kende ik vroeger enkel van de wielerklassieker Luik - Bastenaken - Luik.  Toen we enkele jaren geleden het oorlogsmuseum bezochten, kwamen we te weten dat in '44 de Duitsers een Ardennenoffensief wilden forceren, nadat de rest van België bevrijd was door de geallieerden.  De Amerikanen leverden er een strijd op leven en dood.  Het zag er voor hen niet goed uit, maar toch hielden ze stand en gaven de Duitsers zich over.

De wandeling was geen hoogvlieger.  Gelukkig maakte de trip in Arlon, de hoofdstad van onze provincie Luxemburg veel goed.  Niet dat je Arlon nu als citytrip moet boeken, maar als je toch in de buurt bent, is het een omwegje waard.

Gisterenavond bezochten we een tentoonstelling die opgesteld stond voor het museum met graffitikunst op stukken Berlijnse muur.

We staan nu bij fond-de-gras, een oude mijnwerkerssite met bijhorend spoor en treintje.  We hebben een tafeltje geboekt voor vanavond Bei der Griedel  waar de raclette de beste van Luxemburg zou zijn volgens een recensie.   Je zou onze locatie ook een drielandenpunt kunnen noemen, want België, Frankrijk en Luxemburg bereik je hier na een kwartier rijden.  

Bij het oversteken van de Luxemburgse grens, gooide ik de dieseltank vol aan 1,728 de liter, toch 20 cent goedkoper dan  bij ons.  Voor broere: de CNG staat hier aan 1,30 het kg.  Wij betalen meer dan het dubbele in België.  Niemand die kan uitleggen hoe dit komt, maar energiebedrijven lachen vet in hun vuist.

Morgen trappen we onze tweede tocht uit ons boekje.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten