maandag 26 juli 2021

Gotha

Ik heb mijn schat twee keer kunnen bevredigen deze reis.  Weken voor ons vertrek kreeg ik te horen dat ze wilde fietsen langs de Elbe.  Ik was er reeds in geslaagd om dit voor elkaar te krijgen in Tsjechië, Labe of Elbe, het water blijft hetzelfde.  Vandaag had ik een parking gevonden vanwaar we langs de Elbe konden fietsen naar Dresden en terug.

Teedoesdeugdgedoan, 
aan oes ertje (2x)

De voorbije twee dagen waren zoals verhoopt, rustig.  We lazen beiden ons e-boek uit, we genoten van de zon in de schaduw en we konden het toch niet laten om met de fiets de prachtige streek rond Dresden te verkennen.
We stonden op een sobere, maar propere camping midden de natuur, ideaal voor als het mooi weer is.  Jammer genoeg begon het gisteren rond 16u zoals verwacht te regenen en de eenzame den tussen de eikenbomen, zorgde er toch voor dat Oes Nest gezegend werd met naalden.  Waar het water achteraan afgevoerd wordt, leek het op een rij mieren die gegroepeerd als op de snelweg, een weg zocht naar beneden.  De zanderige grond zocht met het regenweer ook z'n weg naar binnen en op ons meubilair buiten, zodat we wat poetswerk hadden voor we konden vertrekken deze morgen.

Na onze korte fietstocht vanmorgen, zetten we koers naar huis.  Onderweg kregen we een gratis carwash, met ijsbehandeling erbovenop  in de vorm van -gelukkig geen te grote - hagelstenen.
Nu staan we in Gotha, op een mooi camperplekje met drie plaatsen, waar er bij aankomst gelukkig nog eentje vrij was.  We blijven ons echter verbazen over het algoritme van de GPS die ons vaak over onverklaarbare wegen stuurt, met alle gevolgen vandien.  Vandaag was het weer zover.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten