zaterdag 16 juli 2022

Kolmården

We malen hier veel kilometers.  Gelukkig is het rijden in Zweden een plezier.  De wegen zijn van goede kwaliteit, de uitzichten zijn vaak heel mooi, zoals vandaag als de zon door een gevarieerd wolkendek breekt, terwijl je zelf nog in de regen rijdt. 't Was kermis in de hel, zoals wij dit noemen.  Je moet enkel goed uitkijken voor de talrijke flitscamera's, vooral langs de secundaire wegen.  Gelukkig geeft de GPS die aan, maar het is toch opletten geblazen, want ze staan vaak op het einde van een helling beneden en dan zorgt de zwaartekracht er toch voor dat je sneller rijdt dan je cruisecontrol is ingesteld.

We maakten over de middag een kleine (anderhalf uur), maar heel fijne wandeling langs de boorden van het schiereilandje Havtornsuddsligan, met mooie scheerkusten.  We trokken er langs de keistranden, over granieten rotsen, trapje op en af en door bemoste bossen.

Daarna bolden we opnieuw 120 km naar Nyköping, een kleine havenstad, waar we opnieuw een accountje aanmaakten om de parking via een app te kunnen betalen.
Op een Turks feestje na zagen we er weinig volk.

Nu staan we op een vijfsterrenplekje die geen vijf sterren waard is, maar het is er gelukkig gratis staan, nabij Norrköping.

We gaan er even uit voor een drietal dagen.  We hebben een kleine camping geboekt om even te relaxen en puur te genieten van de Zweedse natuur, met een boekje en elkaar.  Oh, hoe mooi...

     Fotomontage



Geen opmerkingen:

Een reactie posten