zaterdag 9 juli 2022

Het natuurpark van Sandsjöbacka

Loont het de moeite om naar Halmstad te fietsen voor een stadsbezoek? Nee, niet echt.  Halmstad is de hoofdstad van Hallland, dat vroeger tot Denemarken behoorde.  Het ziet er Hollands uit en dat is geen toeval, architecten van onze Noorderburen bouwden de stad op vraag van de lokale beleidsmakers.  Op de terugweg kochten we mondvoorraad in een Lidl aan prijzen van bij ons.  Alcohol zal je hier niet vinden, die kan je enkel in slijterijen kopen. 

Falkenberg bekoorde ons meer, vooral het oude stadscentrum dat uit houten huizen is opgebouwd.  De plafondschilderijen van de St-Laurentiikerk waren volgens onze gids het binnenwippen waard, wat we dan ook deden.

Onze volgende geplande stop was Varberg, maar de parking waar we Oes Nest kwijt wilden, was afgesloten en het was er zo druk dat we besloten om door te rijden richting Göteborg, onze bestemming voor morgen.  

Omdat we voor vandaag voldoende kilometers in Oes Nest hadden gevreten, hielden we halt op een parking in het natuurreservaat Sandsjöbacka, een tip die we ook op een blog hadden ontdekt.  Routeyou presenteerde er een wandeling van een uur die ons opnieuw erg beviel.  Omdat we niet direct in de omgeving een plek vonden om te overnachten, besloten we op de parking te blijven, in the middle of nowhere.   

     Fotomontage



Geen opmerkingen:

Een reactie posten