zaterdag 28 mei 2022

Oud-Herverlee

Waarom trekken wij nog naar Tsjechië, Italië of Zweden als het hier zo mooi is?  Is het om een andere taal te horen en te spreken?  We hoorden hier Duits, Frans en Letzenburgs.  Is het voor de streek?  Het is hier prachtig met glooiende hellingen en een natuur die momenteel prachtig kleurt. Is het om een grens over te steken?  De voorbije dagen dwarsten we zeker tien grenzen.

De Ravel L47 waar we vlakbij overnachtten, behoort tot de Vennbahn, de langste tot fietspad getransformeerde oude spoorwegbedding van Europa, die loopt van de Eifel tot Aken.  We verlieten dit pad gedurende onze lus, maar van de drie maagden of Trois Vierges tot Aken is deze Ravel 145 km lang.  

Het werd een prachtige tour die enkele keren gezegend werd door enkele regenspetters, maar zonder dat we onze regenjas moesten boven halen.  

In Ouren hielden we onze middagstop nabij het monument van het drielandpunt België, Duitsland en Luxemburg.  In 2017 stonden we hier ook tijdens de kerstvakantie.  Het was toen bitter koud, vandaag was het warmer dan gisteren, want ik kon zonder jas rijden.

Ondertussen staan we op de camperplek van Oud Heverlee nabij het voetbalplein van OH Leuven.  We hebben morgen om 11 uur afgesproken in Gentbrugge.  Daarna rijden we vlug naar huis, want volgende week komen stielmannen ons huis bebuizen met nieuwe waterleidingen.  We willen ruimte vrij maken voor hen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten