dinsdag 5 april 2022

Versailles - Fontainebleau

Op weg van Isle Adam naar Versailles was het zaak om aandachtig te blijven, met de ogen wisselend op de GPS en het verkeer rondom ons, want het was behoorlijk druk op de weg. We naderden Parijs en Parijs is een wereldstad. Brussel is een provinciestadje daarbij vergeleken. Eenmaal, op anderhalve km van mijn GPS-coördinaten die ik deze morgen had ingevoerd, waren we de weg kwijt. Er was helemaal geen rond punt waarvan ik de derde afslag kon nemen.  Na wat gevloek en omweg arriveerden we op onze camperplek voor vandaag, nabij een drukke viervaksbaan.  We besloten wel Oes Nest achter te laten voor een wandeling naar Versailles, maar niet om er te blijven overnachten.
Ik had gisteren op RouteYou een wandeling gevonden door de stad Versailles naar het kasteel met dezelfde naam, lang geleden gebouwd op vraag van Louis XIII, maar zijn zoon met dezelfde voornaam, maar een cijfertje meer, zette het op de kaart.
De tuinen rond het kasteel zijn normaal gratis, uitgezonderd op dinsdag en laat dat net onze dag zijn vandaag.  We zagen het niet zitten om twee keer 10 euro te betalen en korten onze wandeling dan maar met de helft in.  Mijn uurwerk telde rond de 13500 stappen, we zullen toch meer dan 10 km gestapt hebben.
We troostten ons met de idee dat er in Fontainbleau ook een mooi park is nabij het kasteel met dezelfde naam en wij terug en route.  Bij het verlaten van Versailles kregen we nog een mooi zicht op de Eifeltoren cadeau.
We staan nu op een rustige parking in de bossen van Fontainebleau.  Het zal een stille nacht worden, misschien zelfs een heilige nacht.
Oh ja, vandaag was een droge dag en voor morgen wordt een kopie voorspeld.  Laat ons bidden...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten