maandag 19 juli 2021

Trebonice

We staan nog steeds in Trebonice, een deelgemeente en eindhalte voor de bus van en naar Praag.
Toeristische gidsen kunnen veel beter omschrijven wat er allemaal te zien is in Praag, dus ik laat dit liever aan hen over.  Ik wil enkel even onze handleiding meegeven die we gebruikt hebben voor onze city-trip aan Praag.  We stonden op om half acht om zonder ons te haasten de bus te halen van 9:07.  In Luka namen we verder de metro, om veertig minuten later uit te stappen nabij het plein van de republiek.  Gisterenavond hadden we op de camping twee dagtickets gekocht voor het openbaar vervoer dat eigenlijk heel goedkoop is voor ons.
Het was de bedoeling om een wandeling Ontdek Praag in één dag op te splitsen in twee dagen. We deden het rustig aan, maar toch slaagden we erin om de 13,5 km af te ronden tegen half zes. De wandeling combineerden we met een gids van Praag, zodat we de meeste highlights gezien hebben.

Hoe zullen we Praag herinneren?
Een stad waar je evenveel omhoog moet kijken, dan naar beneden om niet te struikelen over de vele kasseien.
Voor liefhebbers van Jugendstil, zoals wij, één grote streling voor het oog.
Veel pleinen elk met hun eigenheid.
Fantastische mooie grote gebouwen, waar jammer genoeg telkens voor betaald moet worden als je ze wilt bezoeken.

Deze middag aten we in de oudste pub van Praag.  Sabrina koos voor goulash, ik mocht met mijn vingers gebakken ribbetjes eten. De gastvrouw sloeg ons enkele keren voorzichtig met haar zweepje, blijkbaar hoort dit bij de Middeleeuwen. Maar we aten er lekker en goedkoop.
Morgen doen we nog eens Praag aan, maar dan met onze fietsen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten