zondag 31 januari 2021

Meetkerke - Jabbeke - Bekegem

 Zalig, we staan hier in het zonnetje op de parking van het kerkhof van Jabbeke.  Het is 24 graden binnen, -2 buiten.  We hebben lekker ontbeten met twee paardenogen en IJslandse skyr als toetje.  We kunnen er weer tegen voor onze wandeling straks.

Vrijdag had Sabrina een snipperdag genomen en ik moest ook maar een halve dag werken, genoeg redenen om er weer op uit te trekken met Oes Nest, die woensdag zijn klein onderhoud heeft gekregen: € 222. Tien jaar geleden betaalde ik een derde.  Eerst moesten we nog bij  de parodontoloog langs in Brugge.  € 180 voor twee patiënten, vorig jaar betaalden we € 108.  Zou ze twee getallen verwisseld hebben of maakt Corona het leven toch duurder? 

We hadden afgesproken met vrienden in Meetkerke om er 's avonds een maaltijd af te halen in 't Mortierken.  We zaten er reeds verschillende keren binnen, nu kan het niet.  Aangezien we S & M pas verwachten tegen zessen, konden wij nog op ons tweetjes een korte wandeling maken.  Het aperitiefmoment buiten was van korte duur, want wij hadden ons varkensmedaillon besteld tegen half zeven.  We kregen naast een stevige lap vlees, nog zestien kroketten en voor elk een mooie kom sla.  Voor € 18 de man/vrouw waren we voor één keer deze week toch goedkoop gediend.

Zaterdag was veel regen voorspeld en het weerbericht klopte.  S & M keerden na de middag terug huiswaarts.  Ik had gegokt op een tijdelijke droogteperiode en het geluk was aan onze kant.  Ik had een wandeling voorbereid van zo'n 8 km, maar we breiden er nog een zijsprongetje aan met een bezoekje aan Houthave, een charmant polderdorp.  Zelfs de kerk was open voor een kort bezoek.  Er stond een stevige koude oostenwind, maar enkel de laatste twintig minuten werden we serieus nat aan onzen frak.

De avond werd afgesloten met een kaasfonduetje en veel lezen.  Tegen half elf was mijn boek Prooi van Deon Meyer uit, een aanrader voor wie graag thrillers leest.

Over tien minuten rijden we door naar de kerk van Bekegem waar we een rondgang willen maken van 9 km om dan tegen het WK veldrijden thuis te zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten