dinsdag 4 januari 2022

Een dagje Leuven

We staan momenteel in een gemeente die zijn naam geschonken heeft aan een pilsje.  Neen, niet Stella, dat is geen gemeente, toch niet in België.  Haacht is het goede antwoord.  Zou de pils met de gelijknamige naam nog bestaan?

Omdat we veel regen verwacht hadden vandaag, kozen we voor twee binnenactiviteiten: een bezoek aan de universiteitsbibiliotheek op het Ladeuzeplein en één aan Museum M, beiden in het kader van de tentoonstelling Knal! rond de oerknal van priester Lemaitre, een Belg waar we trots mogen op zijn en die in het rijtje met Einstein en Steven Hawkings mag staan.

Museum M bood werken aan hoe de mens de kosmos zag van vroeger tot eind 1800.  De universiteitsbibliotheek stelde zijn focus op de moderne astronomie en de invloed op hedendaagse kunt.

Met een dochter die master is in de fysica en sterrenkunde, konden we deze tentoonstelling niet laten passeren, maar we hadden zelden een wauw-moment.  En het bleek een veel drogere dag te zijn dan verwacht.  Hopelijk krijgen we morgen een kopie van het weer van vandaag, want we hebben een serieuze wandeling voorzien.

Aangezien we over de middag warm aten in een ouderwetse bistro waar je de nicotine nog kon aflikken van het plafond, stellen we ons vanavond tevreden met een simpel kaasplankje en pistoletjes, gekocht op de terugweg.  We aarzelden even of we zouden blijven staan in Kessel-Lo, maar besloten toen wat kilometers te rijden om de huisbatterijen op te laden en het oorspronkelijk plan te volgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten