donderdag 4 november 2021

Lille

Vandaag stond een bezoek aan Lille op het programma. De heenweg was een copy paste van de route die we met vrienden fietsten op 21 juni 2020.  We volgden toen net als vandaag de Deûle richting Lille, alleen waren de weersomstandigheden toen veel beter dan vandaag.  We kwamen in Lille toe met moddersporen van onze schoenen tot de knieën.  De regen van vannacht had het pad langs het kanaal gezegend met overal plassen.  

Frank had voor vandaag nog buien voorspeld, mijn weerapp was positiever en tot één uur leek die gelijk te krijgen.  Jammer genoeg kreeg Frank gelijk en het bleef regenen tot 's avonds.  Gelukkig viel de wandeling mee.  Op Reisroutes vragen ze nu € 10 voor twee wandelingen in Lille en Roubaix.  Je kan deze nog altijd gratis downloaden via Europareizen, de voorganger van Reisroutes. De route deed zowel de inkoopstraten aan, als de nieuwe en oude stad.  

Door de regen fietsten we terug naar Comines, waar we eerst drie porties slakken kochten, vooraleer onze natte kleren te ruilen met drogere.  Hopelijk heeft Frank het morgen opnieuw bij het rechte eind en zou het dan een betere dag worden.  We zijn er nog niet uit wat het wordt: ik wil wel nog eens een stadswandeling maken in Roubaix, Sabrina wil terugkeren.  We zien wel.  De avond ligt in elk geval vast: we pikken Ayco op om 17u30 en ze mag dan voor de eerste keer mee in Oes Nest waar we afgesproken hebben op een ijshoeve nabij de Blankaert.  Benieuwd hoe we de nacht zullen doorbrengen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten