vrijdag 9 juli 2021

Camping Olsina

Een mens moet flexibel zijn en dat zijn wij ook, vooral figuurlijk.  Door de mindere weersvoorspellingen van vandaag en de betere voor morgen, wisselden we beide dagen van inhoud.  Vandaag bezochten we met Oes Nest Cesky Krumlov, na Praag de grootste toeristische trekpleister van Tsjechië.  De schrijfwijze van deze stad die door Unesco op de werelderfgoedlijst werd geplaatst, klopt niet, maar ik weet niet hoe ik sommige letters uit het latijns alfabet uit mijn toetsenbord moet toveren.  
We haalden eerst 6000 Tsjechische kronen uit de muur om daarna 2000 kronen te wisselen met een kleine aankoop in een COOP.  
Onze eerste file van de reis beleefden we op weg naar Krumlau, zoals de stad in het Duits klinkt.  Net voor de stad was er een speciale bus- en mobilhomeparking.  Cesky Krumlov ligt in een meander van de Moldau, Tsjechisch langste rivier die in Praag na 440 km in de Elbe vloeit.  Het centrum is verkeersvrij, zodat het aangenaam slenteren is langs de Middeleeuwse geplaveide straatjes.  Er zijn natuurlijk de vele souvenirswinkeltjes, kroegjes en terrasjes.  De huizen zorgen voor een uitgebreid kleurenpalet die ons een beetje aan Stavanger deden denken.  Er is een beneden- en een bovenstad, die laatste gedomineerd door een burcht die in niets lijkt op de architectuur uit de Rode Ridder.
Na onze stadswandeling werd de inwendige mens gesterkt met voor elk een wrap met kip en Caesarsalad.  De kleine hap bleek een stevige maaltijd te zijn, zodat we het vanavond bij broodjes zullen houden.
RouteYou verraste ons daarna met een gevarieerde wandeling in de omgeving van Krumlov, met op het eind een bezoek aan de prachtige slottuin van de burcht.
Bij aankomst op de camping lagen onze stoeltjes en tafel nog netjes op de plaats om de locatie van Oes Nest te markeren. We zijn tevreden, de regen viel enkel bij het vertrek en de aankomst. Hopelijk heeft mijn weerapp het voor morgen bij het juiste eind.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten