woensdag 14 juli 2021

In een boombaard van een Nederlandse eigenaar

Sorry voor de titel, maar de plaatsnaam waar we nu staan is niet te klavieren, het betekent waarschijnlijk: Hol van Flutol.
Deze morgen schoten we wakker door een knetterende donderslag die leek op het kraken van een reusachtige plank, gevolgd door de slag van een reuzenzweep.  Dit herhaalde zich nog enkele keren, vooraleer de hemelsluizen werden opengezet, voor de rest van de voormiddag.  Maar zo 
erg als in 't oosten van België was het gelukkig niet.
Gelukkig zaten we in Oes Nest deze voormiddag op weg naar de universiteitsstad Hradec Kralove, die aan de monding ligt van de Orlice in de Labe, die laatste beter gekend als de Elbe in onze moertaal.  We zijn op weg naar het Reuzengebergte in het noorden tegen (en misschien voorbij) de Poolse grens, maar ik zag het niet zitten om die afstand in één dag te overbruggen.  De wegen zijn in goede staat, maar de vele vrachtwagens en dorpskernen, waar je maar vijftig mag, zorgen ervoor dat je niet zo snel opschiet.
Het was één uur toen we een grote parking opreden aan de rand van de stad.  Tijdens onze broodjesmaaltijd, stippelde ik met behulp van Komoot een heen en terug fietstochtje uit langs de Elbe.  Er zijn hier verschillende fietsparcours en onze tocht bleek er één van te zijn.  
Na onze tocht verkenden we nog snel de oude en de nieuwe stad aan weerzijden van de Elbe.  Vooral het nieuwe deel was eens wat anders dan de vele pastelkleurige burgerhuizen.
De camping nabij Hradec Kralove was onbereikbaar, zodat we met wat tegenzin moesten doorrijden naar een volgende camping.  Google Maps deed me een minicamping van de hand en via de link naar de website, leerde ik dat we opnieuw met Nederlands ons verstaanbaar konden maken.  De heel gastvrije eigenaar liet ons bij zijn woning staan, toen we na de regenval van deze morgen onmogelijk op konden rijden naar de eigenlijke mini-camping.  Bij een slisovitz werd nog wat bij gepraat vooraleer we -na het voor de eerste keer invullen van de coronapapieren - afrekenden.  
Sabrina is momenteel een wokschotel aan het bereiden, nadat we op VTM de beelden zagen van de gevolgen van de hevige regenval bij ons.  Twee jaar geleden overnachtten we ook op de parking bij de grotten van Han.
Aangezien we opnieuw gratis wifi hebben, zullen er opnieuw foto's worden aangevuld in ons fotoalbum, onbewerkt weliswaar.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten