zaterdag 17 juli 2021

Eden Jinolice

Ik waande me deze morgen even op Engelse bodem toen we aan het winkelen waren in de Engelse winkelketen TESCO.  We waren echter in Jicin, waar de camping tegenviel en de receptie gelukkig gesloten was.  We reden door naar Jinolice, waar we kozen voor camping Eden Jinolice, de verste van de drie campings die op een boogscheut van elkaar liggen. Voor 350 kronen mochten we zelf een vrije plaats kiezen.  
Met de fiets overbrugden we de drie-en-een-halve kilometer naar de zandsteenstad Parchovské Skaly.  We kabelden onze fietsen vast, betaalden de 200 kronen om de groene wandeling aan te vatten.  Ondanks het hevige protest van onze stijg- en daalspieren, begaven we ons toch over de vele stenen trappen langs en door de torenhoge rotsformaties van zandsteen- en basaltformaties.  We kozen voor de langste groene wandeling, zoals onze reisgids aanraadde, maar het is jammer dat nergens vermeld stond dat deze groene niet rond kon worden gemaakt.  Zelfs de Tsjechen vroegen ons of je door kon, nadat wij een een kilometer klommen en daalden voor de koning, hoewel Tsjechië een republiek is.  
Tegen kwart voor vijf waren we terug binnen en kon ik nog even genieten van de glansprestatie van Van Aert.  Hopelijk kan hij deze tijdrit op zijn palmares schrijven.
Met zo'n 25 graden willen we nog een barbecuetje houden vanavond.  We werden opnieuw wakker met regen, maar het bleef gelukkig droog voor de rest van de dag.  Deze middag was het wel onweerachtig zwoel, maar dat bleef gelukkig over.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten